Hoe verhoog je als bouwproducent de vraag naar jouw producten?

Als producent in de bouwsector wil je dat groothandels, distributiecentra en speciaalzaken steeds meer van jouw producten inkopen. Hoe bereik je dat doel? Door de vraag naar jouw product bij de eindklant te verhogen. Online B2B-marketingacties zijn hiervoor uiterst geschikt. We leggen het uit aan de hand van een concrete marketingactie die we uitrolden voor Helia, marktleider in het produceren van inbouwdozen en behuizingen voor elektrische installaties.

Online campagne spoort elektriciens aan om kennis te maken met product

Met ons team van experten rolden we een online B2B-marketingcampagne uit die zich specifiek richtte naar de eindklant: Vlaamse, Brusselse en Waalse elektriciens en projectontwikkelaars. Via visuele en tekstuele advertenties (verspreid via digitale kanalen zoals Facebook en Google) werden mensen uit deze doelgroep geprikkeld om de vele voordelen van de revolutionaire inbouwdoos meteen te ontdekken. De aanklikbare advertenties leidden hen naadloos naar het online formulier waarmee ze een gratis proefpakket van de nieuwe Q-range inbouwdozen konden aanvragen.

Het uitdelen van het proefpakket gebeurde – in tegenstelling tot de promostand- nu  duidelijk op vraag van de eindklant (de elektricien of projectontwikkelaar). Helia kon zo met veel minder inspanning een groep geïnteresseerde professionals bereiken en hen overtuigen van de voordelen van het product. Aangezien mensen in het online formulier hun contactgegevens en btw-nummer dienden in te geven, kan Helia deze mensen of bedrijven ook in een latere fase contacteren met informatie over nieuwe Helia-producten.

Meer vraag naar product = meer inkoop bij producent

Helia slaagde er mede dankzij de gerichte online campagne in om de Q-range inbouwdozen te lanceren op de markt. Door eindklanten concreet kennis te laten maken van de usp’s van het product én het merk via online advertenties top of mind te houden, vergrootte ook de behoefte én de vraag naar de Q-range inbouwdozen. Dit werd voelbaar bij groothandels en elektro-speciaalzaken die dan ook beslisten om meer Helia-producten in te kopen.

Interesse in online B2B-marketingacties? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek!

Ik aanvaard de algemene voorwaarden van Kingsberry
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief van Kingsberry

Leave a comment